…i dag också..

… självklart på de två officerare och den tolk som sköts ihjäl i  Afghanistan och på deras anhöriga. Våra svenska trupper, gör tillsammans med andra nationaliteter, en insats för civilbefolkningen i detta krigshärjade land. Det är alltid de civila, främst kvinnor och om blir drabbade av det skoningslösa våldet. I synnerhet i Afghanistan där talibanerna hindrar flickor från att gå i skolan, kvinnor från att röra sig fritt, “straffar” mäniskor enligt egna omänskliga regler på avskyvärda sätt. Flickor bränns med frätande syra för att de försöker gå till skolan, kvinnor stenas eller bränns levande. Män skjuts för att de inte har “tillräcklig” skäggväxt.

Det är detta våra svenska (och andra) soldater slåss emot i Afghanistan. Med livet som insats. Det kräver den största respekt och beundran.