klappa på och klappa till

och att vi är alldeles för snara att klappa till när det är något vi inte gillar. Och alldeles för dåliga på att klappa på. Och då menar jag inte klappa på huvudet, det är ju rena OS-grenen inom politiken. Utan att klappa på axeln, dunka i ryggen, krama om och säga “Vad bra du är!” “Snyggt jobbat!”. Att helt enkelt ge varandra credit när någon gjort nåt bra. Eller att helt enkelt vara lite snälla mot varandra när vi ser att någon behöver det. Ingen kan göra allt, men alla kan göra något.

Ta en titt på människorna i din omgivning. Visst ser du någon som faktiskt gjort nåt riktigt bra senaste veckan? Säg det då! Eller någon som haft en tuff vecka, kanske med sjuka barn, ett h-vete på jobbet – Ge en kram.

Och vet du – det kommer tillbaka! Lika väl som det kommer tillbaka om du klappar till istället för att klappa på!