… på unga…

 – närmare bestämt unga, utbildning och jobb.

Först – för att lägga grunden till ett fortsatt bra liv måste alla unga få en ordentlig utbildning. Dvs en skola som förmår förmedla kunskap och ge förutsättningar för barnen att ta till sig denna.

Därefter – En arbetsmarknad där det lönar sig för arbetsgivarna att anställa unga, med mindre erfarenhet än äldre. Och där det lönar sig för ungdomar att ta en anställning. Eller för den delen starta eget.

I höstens val finns två tydliga alternativ: Alliansen som vill förstärka kunskapen i skolan, ha låga skatter och arbetsgivaravgifter. Och så de tre vänsterpartierna som säger nej till mer kunskap i skolan och vill fördubbla skatterna för dem som anställer unga.

Svårt att välja? Tror inte det. Bara man tar sig lite tid att se vad det egentligen är partierna säger. Tror man på människors möjligheter och självständighet finns bara ett alternativ. Ett alternativ som i och för sig innebär lite extra valfrihet. För Alliansen består av fyra partier. Med lite olika inriktningar sinsemellan, men en mycket klar gemensam agenda. Liksom inför förra valet har Alliansen kommit överens om alla stora viktiga frågor. Det enda den rödgröna sidan kommit överens om är nog att de inte riktigt är överens…