S = Soffan

I dag presenterar Synovate sin mätning, där man konstaterar att Moderaterna har 33,1%  och Socialdemokraterna 30,0%.  Alliansen får 49,1%, de rödgröna 44,5%

http://www.dn.se/nyheter/valet2010/kraftig-medvind-for-alliansen-1.1127583

Bara det är ju glädjande nog för ett blått, bultande hjärta! Trenden har varit tydlig en längre tid. Väljarnas förtroende för Moderaterna – och Alliansen är stort. Kanske inte så underligt när man tydligt kan se hur ekonomin i Sverige vänder uppåt, trots att andra europeiska länder lider av allvarliga kriser (framför allt Grekland och Storbrittanien). Ett ansvarsfullt sätt att sköta statens finanser – som ju består av dina och mina pengar, ett respektfullt sätt att möta människor, med klara och tydliga besked om vad som gäller även efter höstens val, om Alliansen får fortsatt förtroende.

Ställt mot ett rödgrönt vänsterexperiment som inte lyckats enas om något – utom möjligen att de inte är riktigt överens. Men nog kommer att bli det. Kanske. Eventuellt. Om de bara får vinna valet först…

Fast lite överens är man ändå, om att man vill höja skatterna, både på löner och hem, att man vill avskaffa RUT- och ROT-avdragen. Mest vill man avskaffa RUT-avdragen. Som gynnar kvinnor… ROT-avdragen, som mest gynnar män, kanske får vara kvar en stund till. Fundera på det en stund.

Och funderat är kanske vad de väljare Synovate tillfrågat har gjort. Det visar sig nämligen att de forna S-väljarna nu hellre väljer – (S)offan. På två månader har (S) förlorat 300.000 väljares förtroende. Framför allt unga väljare.

Fundera på det, Mona Sahlin!