– omvändelse under galgen…

I somras helvände plötsligt Socialdemokraterna och kunde tänka sig fler vårdplatser på Kungälvs Sjukhus. Vilket de varit tvärtemot tidigare. Nu får jag plötsligt läsa att Kerstin Brunnström (S) utlovar max en timmes väntetid på akuten… Som taget ur vårt moderata valmanifest…

Nåja, om de lyckas genomföra det är ingen gladare än jag! Vi har ju ändå försökt kräva detta från oppositionshåll. Men, frågan är – kommer de lyckas? Facit efter tio års s-styre är ju, minst sagt, långa väntetider på akuten. Om detta kan många vittna. Föräldrar som väntat halva natten med sjuka barn. Vuxna barn som väntat med åldriga föräldrar som blivit allt sämre under väntetiden. Ungdomar med sårskador. Listan kan göras hur lång som helst.

Hur trovärdigt är det då att en månad innan valet plötsligt komma på att det vore läga att korta köerna?

Hur trovärdigt är det att de ens skulle lyckas – om de verkligen menar allvar?

Plötsligt vill man också införa hembesöksteam för sjuka äldre. Gissa från vilket parti de tagit den idén…

Undrar om det är något mer de tänkt plocka från våra tidigare moderata budgetar och årets valmanifest?

Det är ju alltid trevligt att även sossar låter sig påverkas av goda idéer – även om det tar lite tid.

Men frågan är som sagt – hur trovärdiga är de egentligen?