– hur tänker dom egentligen?

Nog vill vi väl alla att det ska bli fler jobb i Sverige? Jag menar, ju fler vi är som betalar skatt, desto mer pengar blir det ju för att betala för vår gemensamma välfärd – sjukvården, barn- och äldreomsorgen, skolan osv.
Ett bra incitament för att jobba mer är ju att man får mer kvar i plånboken själv.
Hur kan då den rödgröna oppositionen tro att det blir fler jobb om man höjer skatten för tre miljoner arbetande svenskar?

Ungdomsarbetslösheten har länge varit ett problem i Sverige. Den var inget som uppstod i och med finanskrisen. Ett sätt för ungdomar att komma in på arbetsmarknaden är om man gör det lättare och billigare för arbetsgivarna att anställa unga.

Hur kan då de rödgröna tro att det blir lägre arbetslöshet om man gör det dubbelt så dyrt som idag att anställa unga?

För att det ska bli fler jobb behövs det fler företag – eller hur? Hur menar de rödgröna då när de vill avveckla RUT och ROT som gjort en svart arbetsmarknad vit och skapat massor av nya arbetstillfällen? Hur tänker de när de vill höja kilometerskatten?

Tänkte de att alla skulle börja jobba som butlers i tunnelbanan?….