nio dagar kvar till valdagen!

Kampanjgänget i Munkedal

Nio dagar – en oändlig tid – eller bara ett svisch!

En oändlig tid när man tänker på hur mycket som kan hinna hända på nio dagar.

Men samtidigt en oändligt kort tid i våra liv. Och…jag måste erkänna – med risk för att få något hårt i huvudet av mer ansträngda kampanjarbetare – jag vill inte att valrörelsen ska ta slut! Ja, jag vet att jag är lite rubbad, men jag tycker det här är så vansinnigt roligt!

Att få resa runt i hela Västra Götaland och träffa människor och verkligen prata politik hela dagarna. Med gamla och unga, män och kvinnor, bybor och stadsbor, folk utan speciella åsikter och folk med rent av extrema åsikter. Känslan av att plötsligt befinna sig involverad i ett jättespännande samtal med två butiksägare, när jag bara skulle köpa en liten pryl till bokbordet. Rätt vad det är så står jag där och pratar med två erfarna f.d lärare som tröttnat på yrket och startat eget. Med massvis med bra synpunkter på hur skolan och socialen skulle kunna samarbeta bättre. Hur skolan, elevhälsan och primärvården skulle kunna agera. Varav hjärtat är fullt talar munnen. Och deras engagemang för barnen hade inte försvunnit, även om de valt en ny yrkesbana.

Att bara gå runt i stan iklädd M-jacka leder till så mycket trevliga kontakter!

För att inte prata om hur roligt det är att träffa alla glada moderata valarbetare – i valstugor, på skoldebatter, på dörrknackningsrundor – you name it! Det är lite som att vara på skolresa hela tiden. Fast med väldigt blandade åldrar och erfarenheter.

Självklart vill jag att valdagen ska komma! Och med de opinionssiffror vi har i dag kan den inte komma fort nog.

Men ÅH vad jag kommer sakna alla dessa trevliga samtal, härliga skratt, livfulla diskussioner som jag just nu njuter av i fulla drag!

Nu drar jag på mig kampanjjackan och susar iväg till Tibro, där jag och min regionrådskollega Gunilla Levén ska prata sjukvård och kampanja med Tibromoderaterna.