-väldigt blandade tankar i dag

Självklart är jag jättejätteglad – och inte så lite stolt – över att Moderaterna är största parti i Bohuslän – både till riksdagen och regionen. Det är så fantastiskt kul att jag nästan kunde spricka!

Om inte om vore…. För första gången någonsin får Sverige in ett främlingsfientligt parti i riksdagen. Vilket jag tycker är djupt olyckligt. Ett parti som står för värderingar som de flesta av oss överhuvudtaget inte kan ställa upp på. Och vad värre är – de kan inte ställa upp på de värderingar de flesta av oss delar, tex alla människors lika värde.

I regionen får Sverigedemokraterna sju mandat. Illa.

Sjukvårdspartiet får också sju mandat. Illa.

Jag kan inte säga något om Sjukvårdspartiets värderingar, eftersom de inte tycks ha några gemensamma sådana. De sjukvårdspartister som suttit i regionen den senaste tiden har ägnat mer tid och energi åt att bekämpa varandra än åt att försöka driva någon slags politik. Vad de sju som kommer in nu tänker göra återstår att se.

Vad som är klart är dock att vi får ett trist läge med 14 frifräsare i regionfullmäktige.

Att det kommer att få konsekvenser för sjukvårdens framtid står klart. Vilka konsekvenserna blir, det återstår att se.

Det är alltså med blandade känslor jag åker för att träffa vår moderata fullmäktigegrupp idag. Jätteglad för ett fantastiskt bra valresultat. Jätteglad för att få träffa alla igen och tacka dem för allt arbete alla lagt ned, både under den gångna mandatperioden och under de senaste veckornas valrörelse. Allt slit har betalat sig i form av strålande valresultat och för vår del tre nya mandat i fullmäktige.

Tyvärr har inte våra borgerliga bröder och systrar samma goda resultat utan har istället förlorat sju mandat och istället får vi in de 14 frifräsarna. Så smolket i glädjebägaren smakar ganska bittert i dag.