Att vi har en intressant parlamentarisk situation i Västra Götalandsregionen.

Vi har en minoritetsmajoritet. Vilket i korthet betyder att de som är färre bestämmer över dem som är fler.

Vi har ett Sjukvårdsparti som stödjer den budget som ger minst pengar till sjukvården (men mer till dem själva i form av regionrådsarvode). Sjukvårdspartiet har tidigare begärt mer pengar till sjukvården, fler folkomröstningar mm. När de nu hamnat vid makten röstar de emot mer pengar till sjukvården och mot folkomröstningar. I Göteborg samarbetar de med Vägvalet. Vägvalet var ett parti som gick till val med att vara emot vägtullar. När de släppts in i maktens korridorer röstar de för…

Efter bara några veckor återupptar också Sjukvårdspartiet sin tradition att utesluta sina valda representanter ur partiet. Tre närvarande vid ett möte beslutare utesluta två icke närvarande. Demokrati à la SVG. Smått fascinerande…

Vi har Sverigedemokrater som protesterar mot att bli kallad för främlingsfientliga, men som i budgetdebatten börjar med att kräva att asylsökande inte ska få sjukvård.

Vi har som sagt, en intressant parlamentarisk situation i Västra Götalandsregionen

En kommentar för “Att vi har en intressant parlamentarisk situation i Västra Götalandsregionen.

  1. Ingen i Vägvalet har röstat för trängselskatt som du påstår. Det du syftar på är förmodligen de två ledamöter som kommer från Sjukvårdspartiet lade ner rösten senast i fullmäktige. Sjukvårdspartiet består (precis som du antyder) av en mycket märklig samling av människor som tillbringar mycket tid åt interna konflikter och stick i ryggen. Så jä–a trist.

Kommentering avstängd.