att så här är det att bo på landet…

Väcks kl. 01.30 av maken som meddelar att vi har strömavbrott. Med andra ord läge att ställa åtminstone en mobiltelefon på väckning.

Vid 6.30 ringer mobiltelefonen – Fortfarande kolsvart. Båda “ordinarie” väckarklockorna är avsvimmade. Liksom undertecknad.

En stund senare kommer dottern, första frågan “Har adventskalendern börjat än?” Nja, det ser inte ut att bli nån adventskalender nu på morgonen.

Frukosten får tillredas i stearinljusens sken – vilket är hur mysigt som helst. Med ett litet undantag: JAG FÅR INGET KAFFE!!!! Det är nätt och jämnt att levande ljus och en sprakande brasa kan väga upp detta trauma.

En bärbar dator och mobilt bredband gör dock att jag kan arbeta hemma trots strömavbrottet.

Maken ger sig i väg. Ringer efter några minuter och meddelar att strömavbrottet bara sträcker sig tre hus ner ifrån oss. Som vanligt är det alltså så att vi som har matningen från Hålta är utan ström, medan resten är välförsedda. I och för sig en väldigt bra och nyttig information. Det betyder att om strömmen inte kommer tillbaka på många timmar kan jag leta reda på nån granne som är hemma och få lite kaffe och en dusch innan eftermiddagens debatt…

Återstår ett litet problem…. Elektriska garageportar är jättebra. När man har el. Vilket jag inte har för närvarande… Jag får m.a.o inte ut bilen ur garaget…