ta julllov!

 Och passar därför på att önska er alla en riktigt GOD JUL och GOTT NYTT ÅR!

Julen närmar sig med stormsteg, vi skriver den 22 idag. Låt oss tillsammans i år göra den här julen till den bästa någonsin! Vi kanske inte kan åstadkomma fred på jorden just nu. Men vi kan åtminstone åstadkomma lite julefrid i varje hem och hus.

Det handlar inte om att ge eller få flest eller dyrast saker. Låt oss istället ge det dyrbaraste vi har – vår tid – till varandra. Se varandra, lyssna på varandra – verkligen rå om varandra i jul. Det är inte så viktigt om julskinkan blir helt perfekt  eller om det finns 802 rätter på julbordet. Det viktiga är att få samlas med de man bryr sig om. Och ägna en tanke åt dem som inte längre finns med oss.

Julen är barnens högtid. Kan alla vi stressade föräldrar med alla höga krav, försöka släppa på de kraven och bara ägna tiden åt våra barn (och varandra), ja då har vi kommit en bra bit på väg mot julefriden. Och jag tror att det finns många barn som skulle uppskatta verklig gemenskapstid med sina föräldrar mer än dyra prylar.

Och inte bara barnen, släktingar, gamla (och nya) vänner som kanske inte kommer ut så mycket som de skulle önska. Som inte träffar så många medmänniskor som de skulle önska.

Att sitta ned och bara prata en stund, spela ett spel, pyssla lite – det kostar så lite – bara lite tid.

Tid som är så dybart. Så ge nåt riktigt, riktigt exklusivt i julklapp i år – Din tid!

GOD JUL och GOTT NYTT ÅR!