-att ibland får man så glädjande samtal!

I dag ringde en kvinna som jag haft kontakt med till och från. Hon har svåra, medfödda sjukdomar, har drabbats av felbehandlingar som gjort henne sämre. Kort sagt, hon har haft det väldigt, väldigt tufft.

Nu ringde hon. Och mår jättebra! Tack vare en engagerad,kunnig och lyhörd läkare identifierades en tidigare okänd orsak till hennes svåra besvär. Efter en relativt enkel operation mår hon bra (så bra man kan må med den medfödda sjukdom hon har).

Hon har berättat mycket och ingående om sin resa genom sjukvården, om både bra och dåliga händelser. Bra och katastrofalt bemötande. Om nonchalans och ignorans och om förståelse och engagemang.

Att få höra hur någon, som för ett par månaders sedan hade resignerat inför sitt öde, vara så sprudlande glad och optimistisk inför framtiden, det ger kraft att arbeta vidare för att förbättra sjukvården!