Full Contact Sports

Av alla fullkontaktssporter så finns det en som står ut, ovanför de andra.

Jag pratar om politiken – den råaste av alla fullkontaktsporter.

Ja, inte i så mån att man drabbas av särskilt många kroppsliga skador. Det värsta man drabbas av är som regel sittsår och skavsår i öronen. Men när vi kommer till den mer psykiska fullkontakten, då finns det inte som slår politiken!

Här gäller ofta att alla medel är tillåtna. Särskilt de som orsakar djupare spår. Lite som gamla tiders krigföring – det är bättre att skada fienden än att döda honom. Då försätter man fler ur stridbart skick eftersom de allra, allra flesta tar hand om sina egna skadade. Man lämnar dem inte att dö på slagfältet. Ergo – fler fiender upptagna med att ta hand om en skadad.

Här gäller det att skaffa sig en rejäl skinnkostym eller hellre -pansar.

Och att lära sig att skilja på sak och person. Átt den där bitande, svidande kritiken inte handlar om mig som person, utan om den politik  jag för (som märkligt nog inte gillas av alla).

Det är ju liksom spelets regler, att puckla på varandra på det ryker om det ibland. Ibland blir det blessyrer på allvar. Men ännu oftare kan vi ta en fika efteråt och vara medmänniskor även när vi är politiska motståndare.