Valfrihet à la V:

Definition av valfrihet enligt Vänstern:

När politiker har friheten att välja åt dig

Vänsterpartiet var det enda partiet i Västragötalandsregionen som utmärkte sig genom att vara MOT valfrihet i primärvården. De styr nu regionen. Var det verkligen så väljarna tänkte?

2 kommentarer för “Valfrihet à la V:

 1. Oj, hoppsan!

  Lite känsligt där tror jag…

  Om nu V är FÖR valfrihet är det väldigt märkligt att man gång efter annan röstar MOT den valfrihet som är för medborgarna…

  Jag tror att själva lösningen ligger i den lilla formuleringen “demokratiskt styrd etablering”. Så här är det alltså: Var fjärde år (undantaget i år dock…) röstar vi på partier till Regionfullmäktige. Därefter förhandlar dessa partier. Inte sällan på så sätt att små partier får väsentligt större inflytande på politiken än vad de fått i kraft av sina röster.
  Dessa partier samverkar sedan med andra i nämnder och styrelser. Och det är dessa partier som V anser ska bestämma vilka vårdcentraler som ska etablera sig var. Inte medborgarnas önskemål, inte vårdgivarnas kunskap och erfarenhet, utan de indirekt valda politkernas krav. Det är “demokratiskt styrda etableringar”.
  Demokrati har lite olika betydelse för oss…

 2. Så tokigt det kan bli Annika. Eftersom V är för valfrihet OCH för demokratiskt styrd etablering och inriktning. Det är tre för och noll emot.

  Vi är stolta förespråkare för demokratisk styrning här precis som i Libyen. Det du!!!

Kommentering avstängd.