på sex

Ha ha – Där fick jag dig allt intresserad, va’?! (Och förmodligen också min blogg svartlistad på vgregion-nätet….)

Varför i jösse namn är folk så vansinnigt intresserad av andras sexliv? (Själv har fullt sjå att ens hinna med att ha ett eget)

 Jag tänker förstås på Anton Hysén. Missförstå mig rätt, jag tycker att Anton Hysén har gjort något riktigt, riktigt bra och ser honom som ett föredöme inom svensk idrott. Förhoppningsvis kan han bidra till minskad homofobi i fotbollsvärlden och att man tar till krafttag mot dem som från läktare och i omklädningsrum skriker och beter sig homofobiskt.

 (En tanke slår mig: KBT är ju bevisat effektivt mot fobier. Skulle man kunna tänka sig ett särskilt homofobi-KBT-program?)

Men varför skulle han ens behöva “komma ut”?

Det är det som fascinerar mig. Om jag nu vore intresserad av fotboll (det vore en underdrift att påstå att jag är extremt ointresserad…) så skulle jag väl i så fall vara mer intresserad av grabbens talanger på fotbollsplan än i bingen? Och mer intresserad av att han passar rätt på plan än att han passar in in någon slags mall? Eller?

Jag får ibland frågan. “Du som känner XX, är XX homosexuell?” Mitt stående svar är: “Jag vet inte och jag bryr mig inte”. För jag tycker verkligen inte att det är av allmänt intresse vilken sexuell läggning folk har!

Läggningen kan möjligen vara intressant för den som själv tänkt lägga sig med vederbörande. Det kan bli lite pinsamt om man s.a.s inte tillhör målgruppen…

Men för alla andra. Herregud, låt folk ha sitt liv och sexliv i fred! Låt vuxna människor älska vem de vill. Basta!