Uddevalla Sjukhus

Ja, jag vet att jag tjatar om det här! Men jag har kollat – det är faktiskt en hel månad sedan jag bloggade om NU-sjukvården. Så jag tycker det är ok att ta upp det igen.

För – Det funkar ju inte!!!

Och det gör mig så frustrerad och arg. För jag vet ju att det går att få det att fungera. Det är inte någon naturlag att det ska vara lååååånga väntetider på akuten, att det ska vara överbeläggningar, att folk ska behöva ligga i korridorer och sköljrum. Att personalen ska behöva slita som djur.

I går demonstrerade Vänstern utanför Uddevalla Sjukhus. Det var “en ren slump att detta sammanföll med valrörelsen” – Den hade de ju ingen aaaaaning om när de planerade detta….

Och vad demonstrerade de emot? Jo, moderat politik. Eller, i ärlighetens namn, deras helt egna definition av moderat politik.

Då måste man faktiskt undra varför???

Om anledningen är att man vill ha bättre vård än den som ges idag, borde man då inte demonstrera mot dem som faktiskt styr sjukvården i Västra Götaland? Alltså V själva, tillsammans med Socialdemokraterna och Miljöpartiet – och de delar av Sjukvårdspartiet som fortfarande finns kvar (3 av 7 har redan hoppat av).

Socialdemokraterna har haft tio år på sig att komma till rätta med kaoset på akutmottagningarna. Inte så mycket har hänt… Varför skulle det plötsligt hända mer nu, om de fick fortsätta att sitta vid makten? Och vem tror egentligen att det skulle bli mer vård om vi förbjuder fler att bedriva vård som V vill göra?

Jag tror jag kommer fortsätta tjata om NU-sjukvården ett tag till. Åtminstone fram till 15 maj.