Kuckeliku!

Nja, i och för sig lite inspirerad av att det snart är påsk, men framför allt så tänkte jag på tuppen på gödselstacken. Som fladdrar med vingarna och sträcker halsen mot skyn i ett övermodigt: “Kuckeliku – Kolla på mig, det är jag som är störst, bäst och vackrast. Jag utmanar dig – Kolla in den här tuppkammen!”

Hmmm… Vad jag egentligen tänker på är Håkan Juholt och hans “utmaning” till Fredrik Reinfeldt att debattera sjukvården i Västra Götaland. I och för sig har jag faktiskt inte kollat in S´s valsedlar inför vårens omval. Men låt mig säga att jag skulle bli smått överraskad om Juholts namn fanns med där. Jag trodde han hade lite annat för sig…

Så varför skulle partiledarna debattera om våra alternativ här i Västra Götaland? Det är ju inte de som varken har eller ska utforma politiken på regional nivå. Rimligen borde de ha fullt upp att sköta sina egna jobb. I alla fall törs jag svara för att Fredrik Reinfeldt arbetar på som bara den med det som han ska göra. Vårpropositionen är ju ett bra exempel på det

De som ska förklara för väljarna vad vårens val går ut på är ju vi som lever mitt upp i det. Vi som ska ta ansvar för att utforma en politik som leder Västra Götaland framåt.

Och det finns ganska många av oss. Åtminstone på den borgerliga sidan är vi ett helt gäng som står beredda att ta såväl debatt som ansvar.

 I den moderata laguppställningen leds vi av inte helt okände Johnny Magnusson från Göteborg, tätt flankerad av undertecknad från Bohuslän, Martin Andreasson från Norra Älvsborg och Gunilla Levén från Skaraborg. Djupförsvaret täcks av Marith Hesse, Bohuslän, Elise Benjaminsson, Södra Älvsborg och Linn Brandström, Skaraborg.

Jonas Andersson tar täten i Folkpartiet, Kristina Jonäng i Centerpartiet och Monica Selin i Kristdemokraterna.

Och vi är alla beredda – en för alla, alla för en – att ta debatterna med Socialdemokraterna. Men är de inte beredda att ta den med oss? Eller varför kallar man in högsta hönset? Förlåt, tuppen.