påminna om att förtidsröstningen börjar i morgon

…och om varför det är så viktigt att rösta i det här valet!

Regionvalet brukar ju kallas det glömda valet. Tänk vad roligt om vi kunde dra förstå-sig-påarna vid näsan den här gången – och göra det till det uppmärksammade valet! För det förtjänar att uppmärksammas.

Det handlar ju om dig, mig, våra barn, våra föräldrar – att vi och de ska få en säker sjukvård i tid. Utan köer.

Det handlar om att se till att en skattefinansierad sjukvård utförs på bästa tänkbara sätt och på säkrast tänkbara sätt. Om att se till så att människor inte blir sittande i timmatal på akuten.

Sist jag besökte akuten med dottern kom vi därifrån kl. 02.00 på morgonen… Och då var det INTE ett primärvårdsärende… Sånt är inte rimligt. Varken för patienter eller för personal.

Sossarna ylar i högan sky om att de lovar att inte “sälja ut” några sjukhus. Jaha – vem har lovat det då? Inte vi  i alla fall.

Jag tar mer än gärna en debatt om alternativa vårdgivare. Jag tycker nämligen att det är fantastiskt bra att sådana finns! Kolla bara på primärvården – nära hälften av alla vårdcentraler drivs av någon annan än regionen. Resultat? Jo, klart förbättrad tillgänglighet, högre patientnöjdhet.

Kolla på Lundby Sjukhus – fungerar utmärkt. Carlanderska – samma. Angereds sjukhus ska läggas ut på entreprenad så snart det är i full drift. Ett beslut som skrivits under av….just det – Socialdemokraterna! Och förresten, senaste avtalet med privata Lundby Sjukhus är underskrivet av….Vänsterpartiet… Du vet, det parti som vill förbjuda all privat sjukvård.

Men jag accepterar inte att man står i valstugan och ljuger om att “M vill sälja Sahlgrenska”- Men kom igen va’! Inte ens den äldre damen de försökte lura i detta trodde på dem. Hon kom över till mig istället och var uppriktigt upprörd å våra vägnar för att sossarna stod och ljög på det sättet. Och rätt upprörd å sina egna vägnar också, hon gillade nämligen inte att nån försökte dra valser för henne.

Nej – Var ärliga mot väljarna. Ge alla en chans att sätta sig in i vad partierna egentligen står för. Berätta om er egen politik istället. Om tex varför ni röstat emot alla förslag om förstärkningar av barn- och ungdomspsykiatrin, emot besparingsstopp inom vuxenpsykiatrin, emot hembesöksteam. Berätta för väljarna varför ni tycker att det är viktigare att tillsätta fler politiker för närsjukvården istället för att stärka närsjukhusen.

Det här är ett val som räknas. Det här är ett val där varje röst räknas. Förra gången räknades rösterna fel. Den här gången hoppas jag både att rösterna läggs rätt och att de räknas rätt.

Gör det glömda valet till det uppmärksammade valet. Gör regionen till en slagkraftig region som ligger steget före. Med Alliansen vid rodret.

Redan i morgon kan du förtidsrösta – Gör det! På Moderaterna!