ALDRIG acceptera politiskt våld!!

En ung småbarnspappa blir hotad av en maskerad man i sitt eget hem. Orsaken: Han har tackat ja till en politisk post.

Och nej, detta är inte i talibanterritorium eller en diktaturstat, utan Sverige i maj 2011.

Sånt här får aldrig någonsin accepteras! Att somliga ljusskygga individer anser sig ha rätten att välja vilka personer som ska företräda vilka partier. Det är väljarnas rättighet. Det är därför vi har demokrati och fria val i Sverige.

Vi har en allmän rösträtt, tillika rättighet att ansluta oss till  -eller avstå – politiska partier efter eget tycke och smak.

Att sänka sig så lågt att man hotar personer som gjort ett aktivt val, som valt att engagera sig eftersom de brinner för att göra världen något bättre, det är så lågt så jag saknar ord!

Och jag tänker ALDRIG – ALDRIG acceptera att våra förtroendevalda och deras familjer utsätts för varken hot eller våld!

ALDRIG!

2 kommentarer för “ALDRIG acceptera politiskt våld!!

  1. Men det är ju helt fruktansvärt!
    Att både bli utsatt för ett brott och dessutom sviken. Sånt kan jag inte acceptera!
    Att hota enskilda förtroendevalda är ett sätt att hota demokratin. Har vi inga som ställer upp på valbara platser, har vi snart inga att välja. Själva ordet demokrati betyder ju “folkstyre”. Ska folk kunna välja måste det finnas folk att välja på. Annars faller ju hela systemet.
    Såvitt jag har förstått är vi fler som kontaktat den som nu blivit utsatt och ger det stöd vi kan. Polisen har också tagit det på allvar. Nu hoppas jag innerligt att de får fast den här dåren, så han som blivit utsatt – och inte minst hans familj – kan slappna av. Även om jag inser att deras liv aldrig kommer bli detsamma efter vad som hänt.

  2. Du skämtar? Jag har en granne som förföljts och hotats i snart 10 år utan att någon brytt sig. Orsaken: han fanns på valbar plats i riksdagsvalet 2002. Varken polis eller hans parti har lyft ett finger för att hjälpa honom. Tvärtom så backade alla och övergav honom, hans politiska karriär är slut men hans förföljare finns kvar.

Kommentering avstängd.