Förnyas eller förgås!

Egentligen skulle jag bara svara på en kommentar till ett tidigare inlägg här på bloggen, man jag insåg snabbt att det här blir ett alldeles eget inlägg.

Jag tror nämligen att det är precis så som jag skriver i rubriken – Förnyas eller förgås!

Och det skriver jag utifrån att jag är aktiv i ett parti som var nära att bokstavligt talat förgås för ett antal år sedan. Anledningen? Politikutvecklingen hade fullständigt avstannat. Partiet centralstyrdes från Stockholm utifrån föråldrade principer. Efter en förödande valförlust var vi tvungna att ta itu med oss själva och vår politik.

För omvärlden förändras ju. Om inte p0litiken förändras i samma takt blir vi snabbt helt ointressanta för vår omvärld. Och därmed mister politiken sin relevans. För vi måste vara relevanta för vår samtid. Inte fungera som något slags dokument över en svunnen tid.

Alltså reste sig, likt fågel Fenix ur askan – Nya Moderaterna (ja, ja jag vet…)

Så, är det färdigt nu då? Nope, icke sa Nicke.

För förnyelse är något som måste ske ständigt. Den blir liksom inte “färdig”.

Och jag vet också att förnyelsen till fullo inte slagit igenom på alla nivåer. Utan tvekan är Fredrik Reinfeldt och Anders Borg representanter för de Nya Moderaterna. Men på kommunal och landstings-/regional nivå uppfattas inte alla företrädare som förnyade. Där har vi en uppgift att utföra – Förnyas eller förgås.

Därför fortsätter nu utvecklingen av nya Moderaterna. Och den utvecklingen sker inte i Stockholm (inte enbart i alla fall) – Den sker här på hemmaplan hos och bland oss. Vill du vara med och bidra med dina synpunkter? Gå i så fall in på https://www.moderat.se/web/Ansvar_for_hela_Sverige.aspx

Där kan du själv delta i förnyelsen av Moderaterna. För ett parti utvecklas inte “uppifrån”, utan inifrån – från alla aktiva, intresserade och engagerade!