Det måste vara höjden av cynism!

Under hela valrörelsen pumpade Socialdemokraterna ut budskapet “Vi lovar att inte sälja ut sjukvården”.

Nu har de avgivit sin “regeringsdeklaration” – att i minoritet försöka ratta Västra Götalandsregionen tillsammans med MP och V.

Och vad står det i deras första programförklaring?

“Upphandling kan vara ett medel att utveckla lokalsjukhusen”. Vet du vad det betyder? Jo, att de nu helt plötsligt kan tänka sig att sälja lokalsjukhusen. Spännande ideologisk vändning kan man tycka. Eller är det bara ren, skär cynism?

Och förresten det där med den utlovade enhetstaxan kan du nog också glömma. För glömt är vad de gjort med löftet om att genomföra den – nu ska förutsättningarna för en enhetstaxa utredas… Och ni vet vad som händer med saker som göms i en utredning – de kommer sällan upp i tö.

Känns onekligen som att det välkokta valfläsket nu också är rejält genomstekt.