Tänker köpa blåljus för pengarna

I dag ska styrelsen för Sahlgrenska fatta beslut om ambulansen i Storgöteborg.
Socialdemokraterna vill, i vanlig ordning, plocka in allt i egen regi.Om det förslaget vet vi att det kommer kosta någonstans i storleksordningen 10-30mkr mer än ambulanssjukvården i dag. Utan att vi får en enda ambulans till på våra gator. Utan att vi får en ambulansbåt på heltid.

Jag struntat i vem som kör ambulansen. Det viktiga är att vi får rejält med blåljus för våra skattepengar. Och att personalen har rätt kompetens.
Vem som betalar deras löner och bensinen är ointressant.

Men vi har ett ansvar att se till att vi för så mycket vård för pengarna som möjligt. Därför vill vi från Alliansen se en upphandling av ambulanssjukvården. Jag ser gärna att vår egen verksamhet deltar i den upphandlingen. Gör de jobbet bäst och billigast ska de ha det. Inte för att de har rätt arbetsgivare.

Johnny Bröndt och jag skriver också om detta i dagens GP www.gp.se