att jag blir nog kvar här lääänge…

Den underbara vetenskapen har verkligen arbetat till min fördel på sistone – Det har ju länge varit känt att ett glas rödvin då och då är bra för både hjärta och blodtryck.  Nu finns det också vetenskapliga belägg för att kaffe är en skyddsfaktor för såväl bröstcancer som depression. Minimikonsumtionen ska visst vara 4 koppar om dan. Den gränsen klarar jag…med råge… Låt bara vetenskapen jobba en stund till så kanske de kommer på hur man kan utvinna “kaffeserum” ur blodet på koffeinister som jag, så kanske vi kan vaccinera världen mot dessa sjukdomar!

Jag ställer gärna upp som blodgivare – ibland rinner det faktiskt ut lite blod i koffeinomloppet, så jag kan avvara nån deciliter då och då!

Och min kloka syster påpekade just det viktiga forskningsrön som presenterades i morse – och som faktiskt var uprinnelsen till detta inlägg: choklad motverkar stroke! Där lär jag verkligen ha ett väl upparbetat skydd!!,

Dessutom har jag fått mer än rikligt med vatten på min kvarn vad gäller att äta “riktiga” fetter. Alltså äkta smör, riktig grädde osv istället för syntetprodukter, margarin och läbbiga light-produkter. M.a.o – Inga fettskatter! Tack! Det är inte det riktiga, nyttiga fettet som gör skada. Möjligen i obegränsade mängder… Men inget är nyttigt i obegränsade mängder (hmm, möjligen kaffe då)

Så med min hälsosamma livsstil lär ni få dras med mig ett tag – om alla dessa studier stämmer. Adderar man samtliga resultat borde jag bli sådär en 120 år. Och en rätt glad 120-åring dessutom!

Så, därför, alla vänner som sysslar med kommunalpolitik – När jag (och några andra kaffepimplande kollegor) blir gammal och hamnar på “hemmet” förutsätter jag att jag får behålla min hälsosamma livsstil (…). Dvs att jag får fortsätta bo med maken (kramar, kyssar, mm utlöser oxytocin, “välmående-hormonet” som vi så väl behöver när vi blir gamla), att det serveras rikliga mängder kaffe över dygnets alla timmar och att jag får ta mig ett glas vin när jag så har lust.

Och jo, whisky förresten – glöm för all del inte whiskyn!

Själva ordet whisky är en förenkling/översättning av gaeliskans Uisge beatha, som betyder livets vatten. Det bara måste ju vara hälosamt!

Får jag inte detta kan det hända att jag går ut genom fönstret och försvinner.

Risken är dock att jag kommer tillbaks – försedd med make, whisky och en gräddkanna!

3 kommentarer för “att jag blir nog kvar här lääänge…

  1. Jag menar ALL choklad!!! Svart,vit, brun, ljus, mörk, smaksatt, naturell, med nötter, chili – You name it! Här diskrimineras ingen sort! :o)

  2. Hoppeligen menar du CHOKLAD och inte den där smörjan som produceras av ett varumärke som börjar på MMMMMMMMMM . 60 – 90 % kakao ska det väl va iaf. Åsså kaffe och kärlek.
    Glöm dock icke att det i den heliga skrift står: “Du skall icke fika efter nattens lustar” – så kaffe och choklad först. En liten varning 90-95%-iga choklad kakor (hel) gör dig lite speedad.

Kommentering avstängd.