Att det inte är ok

Det är inte ok att skjuta upp välbehövliga investeringar på sjukhusen.

Det är inte ok att den rödgröna ledningen prioriterar ner sjukvården.

Dag efter dag läser vi i media om hur nyfödda transporteras i taxi mellan sjukhusen, om hur de redan för långa väntetiderna på barnakuten riskerar bli ännu längre.

För att den rödgröna ledningen hellre prioriterar tandvård för friska, unga vuxna. För att man hellre bekostar rörelseägda Folkteatern.
För att man låter snålheten bedra visheten och därför inte bygger där och när det behövs byggas.
För att ledningen saknar visioner och har fastnat med blicken i resultaträkningen.

Socialdemokraterna tapetserade stan med valaffischer med texten “Vi lovar att inte sälja ut sjukvården”. Men de lovade inte att inte skära ned den…

Nu ser vi resultatet. Sjukhusen är ägda av regionen (inget annat parti hade i.o.f.s något annat förslag i valrörelsen, så vi får väl anses “medskyldiga” till ägandet…), samma region som nu ålägger sjukhusen tuffa besparingskrav och senarelägger välbehövliga investeringar, tex på Drottning Silvias Barn- och Ungdomssjukhus.

Det är inte ok.

2 kommentarer för “Att det inte är ok

 1. Hej Annika!
  Här är man ofta och läser, för det är så bra skrivet.
  Soccarna vet inte vad dem håller på med. Så mycket som dem har raserat i samhället, det är så man blir ledsen mm. Och som du säkert vet, oppositions mätningarna visar klart och tydligt att socialdem. sjunker. Dem kommer aldrig att vinna valet – tro mig. Vi ska vinna igen!

  Hoppas du mår bra?

  Saknar dig :-).

  Många kramar till dig min vän från din eviga vän Marie

Kommentering avstängd.