önska er alla

En riktigt

GOD JUL & GOTT NYTT ÅR!

 

Nu tar jag ledigt från bloggande över helgerna för att umgås med familj och vänner.

Hoppas ni alla har möjlighet att göra detsamma. Få vara lediga en stund och vara med dem som betyder mest för er.

 

Nu hoppas jag också på att få lite snö även på dessa breddgrader. Just nu står julstämningen som spön i backen hör hemma och det är inte riktigt så jag vill ha julen…

Men, i gengäld eldar jag för fullt i uterummet, tänder ljus överallt (fördelen med att det är mörkt dygnet runt är ju att man kan frossa i levande ljus!), pyntar och pysslar och njuter av tillvaron, även utan snö. Försöker göra det så juligt och vinterlikt det går utan det där vita.

Och det finns ju faktiskt fördelar med snöfrihet och relativ värme också – Man behöver inte skrapa bilrutor eller skotta fram huset. (Kommer ni ihåg i fjol? Vi fick plötsligt ett isolerat uterum – av snö… Jag var utan garage i flera veckor pga takras…)

Vi kan fortfarande rida i paddocken – i alla gångarter. I fjol fick vi rida ut på ängen och galoppera i djupsnön – Det var inte så dumt det heller….

 

Min julledighet kommer ägnas åt familjen, att fira mina föräldrar som fyller jämnt och åt hästar.

Jag har också som målsättning att under mellandagarna bli färdig med vinden. Dvs få in lite möbler och få fram alla våra träningsgrejor som nu ligger undanskuffade. Tänkte göra av med julmaten meddelst ridning med allt vad där tillhör (mockning, köra skottkärra, fodra, springa efter busig ponny mm) och med hjälp av den roddmaskin, hantlar mm som legat nedpackade sen vi flyttade för 3,5 år sen…. För dra ned på ätandet tänker jag INTE göra! Mitt eget smarriga knäckebröd och rocky-roaden får sällskap av mammas hemlagade fudge och syrrans hemkokta kola. Kanske en lussekatt eller två slinker ner också… Den egnehändigt tillagade glöggen inte att förglömma… Sen ska träningsgrejorna få komma till använding!

 

Ha en riktigt GOD JUL, ett GOTT NYTT ÅR och njut av tillvaron!