Dags att uppvärdera närsjukhusen!

I går besökte jag Strömstad Sjukhus.

Så här såg det ut där det en gång fanns ett laboratorium….

Lab.analys är flyttad, provtagningslab är flyttat. Röntgen håller på att stänga ner. All operationsverksamhet ska flyttas.

Vad har egentligen socialdemokrater, vänsterpartister och miljöpartister tänkt lämna kvar på närsjukhusen???

För ungefär ett år sedan hade vi ett omval i regionen. Alla partier sade sig då vara överens om att vi skulle satsa på närsjukhusen. Men vad ser vi nu, ett år senare? Jo, precis raka motsatsen.

Verksamhet efter verksamhet flyttas, stängs, läggs ner.

Samtidigt pågår ett arbete med namnet “Framtidens Sjukvård”. Där borde satsningarna på närsjukhusen finnas med. Men som utvecklingen ser ut just nu lär det inte finnas några närsjukhus att satsa på när arbetet är slutfört.

Vad vi moderater nu vill se är ett omedelbart stopp för all nedläggning och centralisering! En rejäl utredning om vilken verksamhet som ska bedrivas var innan man panikstänger.

Redan för ett år sedan sedan skrev vi rapporter om hur närsjukhusen skulle kunna utvecklas. Med tex basutbud, specialistsjukvård, samverkan med primärvård och kommun, vårdplatser, forskningsmöjligheter mm.

Rapporterna hittar du här:

http://moderatvg.se/vgr/770/

Där vi vill utveckla håller nu den rödgröna ledningen på att avveckla.

En kommentar för “Dags att uppvärdera närsjukhusen!

  1. Rädda det som räddas kan innan det är för sent.Norra Bohuslän behöver tillgång till ett närsjukhus eller är det tänkt att alla skall åka den långa vägen till NÄL? Inte bra. Kämpa på Annika! I den här cirkusen, vad får Uddevalla sjukhus behålla?/ Christina

Kommentering avstängd.