på” The armpit of the world”

Ja, om något ställe i världen just nu skulle föräras den titeln vore det väl Syrien. Dag efter dag nås vi av “nyheter” (Hallåååååå!!!! Det här har pågått LÄNGE – Allt för länge!) om förföljelse, tortyr, våldtäkt, mördande. Men vad är den stora “nyheten” i Sverige? Jo, en åskådare vid Melodifestivalen har inte rakat armhålorna….

Den mest obegripliga mediadiskussion jag någonsin stött på!

Jag kan möjligen, möjligen förstå om det hade väckt viss förvåning om Charlotte Perelli höjt armen och visat ett välvuxet buskage. Möjligen. Jag kan möjligen förstå att det väckt förvåning – men ilska? Hat? Nätförföljelse?

Nä, här blir det faktiskt alldels för konstigt för mig.

Armhålor har vi alla. Med mer eller mindre hår i. Men vem orkar bry sig? Och varför?

Jösses! Använd energin till nåt bättre! Engagera er i Amnesty International, Läkare utan gränser, Rädda Barnen, Röda Korset, Röda Halvmånen, BRIS, Stadsmissionen – whatever!

Det skrämmande är att detta “hat” mot en armhålas rättmätiga ägare visar på vad vi är kapabla att göra mot varandra. Är det ok att förfölja någon pga en orakad armhåla är det väl ok att förfölja någon pga kön, ras, religion, ideologi, sexuell läggning – Eller?

Tänk efter en stund. Vad har du för människosyn?

Hur avvikande är det ok att vara i din värld?

Översätt den lilla världen til den stora, den tolerans – eller intolerans – du visar dem som är närmast, den säger också något om hur du förhåller dig till mänskligheten i stort.

Så, kan vi nu lägga ned snacket och skriverierna om den här tjejens armhåla? Lägg ned fb-grupper om rättigheten att vara hårig eller ej. Gör nåt som betyder nåt istället!

Människor förföljs, terroriseras, torteras, våldtas, dödas. Förnekas utbildning och arbete. Inte bara i Syrien, utan på alltför många ställen på vår jord. Vad sägs om litet engagemang för nåt om betyder nåt istället?

Alla som håller med räcker upp en hand – utan att fundera över om armhålan är rakad eller ej…