Imponerande ideella krafter!

På förmiddagen i dag besökte jag Sjöräddningen i Strömstad.

Imponerande! Inte bara deras verksamhet, utan det faktum att all verksamhet är helt ideell. Jag tror inte alla har det klart för sig. Att de här livräddarna på havet faktiskt arbetar helt ideellt för att skapa en säkrare värld för oss som gillar att vara ute på havet. Deras båtar – allt från stora livräddningsbåtar till små, snabba Rescue Runners – är finansierade genom donationer från privatpersoner, företag och organisationer.

Så mycket som 70% av all sjöräddning i Sverige utförs av Sjöräddningssällskapet.

Dessutom hjälper de till med ambulanstransporter, samverkar med ambulans och ambulanshelikopter, Sjöräddningen, Kustbevakningen och Räddningstjänsten. De har också utrustning för mijöräddning, dvs att ta hand om utsläpp i havet.

De här grabbarna och tjejerna har lite att syssla med!

Och de gör det, som sagt helt ideellt. På tal om den debatt som varit den senaste tiden om pensionsålder, måste jag ju bara passa på att berätta att de tre sjöräddare som tog emot oss under vårt besök samtliga hade passerat pensionsåldern…. Och de utför ett tungt, stressigt, ansvarfullt, fysiskt och psykiskt krävande arbete – helt frivilligt och gratis! Något att ha i åtanke när somliga försöker inkompetensförklara människor pga ålder!

Och du, om du vill bidra med en mindre eller större slant till denna verksamhet så är deras plusgiro: 900 500-0, bankgiro 900-5000

Vill du bli medlem (en jättebra idé! Har du båt ska du absolut bli det! Det kan vara de som räddar dig från ett motorhaveri…) eller bara veta mer, ta en titt på deras hemsida:

www.sjoraddning.se