2012 eller 1920?

Läser rapporter om direkta judeförföljelser i Malmö. Tror knappt det är sant. Är det Sverige 2012 eller Tyskland 1920?

Människor förföljs och hotas pga sin tro.

Hallå – Jag har en liten upplysning här: I Sverige 2012 råder religionsfrihet!

Det är upp till var och en om man vill tro på Gud, Jahve, Allah, Shiva, Baal, Oden och Tor, tomtar och troll, häxor och djävlar – eller helt enkelt låta bli att tro på nåt alls.

Utan att för den skull bli trakasserad för sitt ställningstagande.

Det som nu sker i Malmö är inte bara ofattbart utan också helt oacceptabelt!

Att Malmös starke man, Illmar Reepalu, inte tar till kraftfulla åtgärder mot detta, utan snarare genom sitt agerande underblåser antisemitiska stämngar är precis lika ofattbart och oacceptabelt!

Innan andra världskriget förekom trakasserier i Tyskland. Med facit i hand har de flesta svenskar förfasat sig över detta och undrat varför ingen stoppade detta i tid? Varför ingen märkte något? Varför inte “någon” gjorde “något” i tid? Vi kan bara spekulera i vad som hade hänt om “någon” ingripit i tid. För tyvärr gjorde inte “någon” det. “Någon” var alldeles för tyst och accepterade i tysthet vad som skedde

Från Sverige skickades “De vita bussarna” för att rädda överlevande. Några av dem som kom med de vita bussarna, och deras efterlevande, bor nu i Malmö.

Är det inte dags att ta ansvar för dem även nu? När de faktiskt t.o.m är svenska medborgare? Eller tycker Malmös styrande att det är ok att göra skillnad på människor och människor?

Jag tänker inte ge mig in i någon diskussion om Israel -Palestina (även om jag tycker att hela hanteringen av detta efter andra världskriget är under all kritik! Efter att ha jobbat med palestinska flyktingar under några år har jag en del åsikter…) Jag pratar om Sverige i allmänhet och nu Malmö i synnerhet. Jag ger fullständigt f-n i övriga konflikthärdar – Ta inte med dem hit!

Här råder religionsfrihet och fred. Basta!