Det är Carl Bildts fel….

En inte helt ovanlig kommentar i svenska media och bloggar.

Men det FINNS faktiskt en sak som verkligen ÄR Carl Bildts fel (eller förtjänst….) som jag personligen kan vittna om – Nämligen….

 

 

 

 

 

…att jag kör Saab.

Så här det. För många, många år sen började jag jobba som partiombudsman i Bohuslän. I bagaget medföljde, nä, tvärtom – bagaget medföljde i en mycket liten, mycket snabb och mycket rolig bil. (Eller, tja, det mesta av bagaget åkte faktiskt flyttbil och bara det är en historia för sig. Med bil som kom på fel dag, sjuka flyttgubbar, felparkeringar, trasiga hissar, en lägenhet som inte var inflyttningsklar, matförgiftning mm mm. Men det är möjligen ett helt annat blogginlägg!)

Förbundsordföranden tog en titt på lilla bilen och konstaterade att “den där fick jag ju göra mig av med till förmån för nåt som lastade större föremål än C5-kuvert”…

Icke, sa jag. Monterade raskt in tre bokbord, torgmötesanläggning modell större och tre lådor kampanjmaterial. Att det krävde rörelser som skulle fått  en kontorsionist att bli grön av avund pratar vi tyst om.

Slut på diskussionen om min lilla bils lämplighet. Den lastades med allehanda material och kördes runt Bohuslän med såväl valmateriel som riksdagsledamöter och inbjudna årsmötestalare.

Tills….Det blev dags för valrörelsens slutskede och det tunga artillerieriet kallas in – Carl Bildt!

I vanlig ordning  skickas jag för att hämta partiledaren och köra runt under dagen (detta var innan partiledare tvingades vidhäftas säpo-personal…)

Sagt och gjort möter jag upp partiledaren vid Centralstationen. Skjuter bak passagerarsätet så långt det går och Carl viker ihop sina långa ben och kliver in. Rättelse – försöker kliva in…. Han får inte plats…. Ens om jag vevar upp takluckan….. Pinsamt!

En tillförlitlig föreningsordförande begåvad med större bil får kallas in.

Och jag, ja jag fick bita i det sura äpplet och byta ut min lilla snabba mot en större ståndsmässig Saab.

Och vad händer då?

Carl Bildt avgår som partiledare!

Hans efterträdare hade lätt fått plats i min lilla sportiga!

Men, men – på den vägen är det. Partiledarna har efterträtt varandra, likaså mina Saabar.

Och det, mina vänner, det är faktiskt Carl Bildts fel!