Ordet pedofili – säger det dig nåt?

Bästa alla föräldrar – har ni en susning om vad era barn gör på nätet? Kollar ni? Frågar ni? Berättar ni vad man ska akta sig för? Godkänner ni vad barnen lägger ut på sina bloggar?

Måhända är jag en gammaldags moraltant, men jag blir uppriktigt illa berörd över vad jag ser på barns bloggar. Tolvåringar med plutande munnar (i väntan på att få spruta in jox i läpparna försöker de pluta sig till anknäbbar), med nedhasade linnen, bara magar, uppknäppta jeansshorts med några fingrar nedstoppade innanför linningen och försök till “sug i blicken” Hallå! Ordet pedofili – finns det i din vuxenvärld? För  jag tror uppriktigt inte att det gör det i din tolvårings värld. Och då är det faktiskt din skyldighet att skydda ditt barn!

Fundera, och fundera sen en gång till över vilka signaler  ditt barn sänder ut till en vuxenvärld som (dessvärre) inte är allt igenom god. Flickan, som jag vet är 12 år, ser väsentligt äldre ut på bilderna. Men den klädseln, sminkningen och poserna skulle hon lätt passera för femtonåring. Med allt vad det innebär…

Tänk efter. Engagera dig. Ditt barn behöver dig.

Måhända är jag bara en gammaldags moraltant, men jag tror att de här flickorna, med det här beteendet, kanske behöver sina föräldrar mer än många andra barn. Finns ni där för dem?