Låt människor få välja…

…om de vill fortsätta jobba efter 65.

Har precis klivit ur en taxi efter en ovanligt trevlig f

“Min” chaufför ber om ursäkt att han är sen, han har bara kört taxi ca en månad och körde lite fel.

Han kör taxi för att det är en gammal dröm (ja, egentligen ville han köra lastbil, men insåg att det skulle bli för tungt fysiskt). Han har ett förflutet inom internationella affärer/kontakter och har nyss gått i pension. Och gillar att köra bil och prata med folk. Och som han säger: Vad skulle jag göra? Sitta i parken och mata duvor? Inte min stil!

Han har blivit erbjuden konsultjobb inom sin gamla bransch. Men, det hade han ju redn gjort…

Så nu kör han taxi i Stockholm. Och tycker att det är PRECIS så roligt som han hoppats på! Han kör bra. Hans “åkare” är glad att bilen kan köra ytterligare ett skift. Hans passagerare är nöjda (den här är jättenöjd!)

Summa summarum – låt folk avgöra själva om de vill jobba längre!