MOD!

Först av allt vill jag tacka Filip Trönnberg för tipset och för mailet!

För nu har jag, på alla apparater som det går, installerat appen MOD.

MOD står för Mer OrganDonation. En nystartad, ideell förening som vill få fler att ta ställning för organdonation. Och MOD har gjort det ännu enklare för oss: Genom en app i våra smartphones visar vi att vi tagit ställning för organdonation.

Och här kommer en länk till appen: app.merorgandonation.se (Obs! fungerar inte på dator – gå in via smartphone eller iPad)

Donation räddar bokstavligen liv. Donation förbättrar också liv, genom tex hornhinnetransplantation. Och alla har förutsättningar att donera.. Det finns ingen åldersgräns. Alla kan göra något. Framför allt kan vi ta ställning och se till att våra nära och kära vet hur vi ställer oss till donation.

Donationsveckan har nyligen avslutats. Temat i år var “Don’t keep it to yourself” – “Det finns hemligheter man inte bör ta med sig i graven”. Glädjande nog har rekordmånga anmält sig till Donationsregistret under veckan! 4 300 personer anmälde sig, en ökning med 34% jämfört med förra året. Trägen vinner…

Och för en tid sedan skrev jag en motion om organdonation, den har nu behandlats i Sahlgrenskas styrelse, där den vann gillande och igår togs den upp i Hälso- och Sjukvårdsutskottet, som föreslår att den ska bifallas. Att motioner från oppositionen bifalls tillhör ovanligheterna, så jag är väldigt, väldigt glad att frågan om organdonation faktiskt kan ena oss även över partigränserna.

Jag ser fram emot att få diskutera frågan i Regionfullmäktige och hoppas självklart på bifall även där!

Vill du läsa hela motionen finns den här:

Motion ang organdonationer

Har du inte redan gjort det – tala om organdonation med dina anhöriga, installera appen, gå in på www.livsviktigt.se, dela på facebook – Ja, gör det som passar dig bäst!