Troll dör i dagsljus

Vi har alla som små fått sagor berättade för oss om hiskeliga, skrämmande troll, som dock har anständigheten att dö av dagsljus (efter att de kidnappat väna, guldlockiga prinsessor, ätit upp deras hund och jagat prinsar genom mörka skogar)

De troll som inspirerade John Bauer tror ingen på idag. Men troll finns fortfarande. I form av ljusskygga åsikter. Och handlingar.

Och precis som sina svansprydda fränder ska “åsiktstrollen” ut i dagsljuset. När en människosyn blottas som visar hur man anser kvinnor vara horor, människor av annan härkomst likställda med babianer, då bör trollen eplodera i dagsljuset. Eller långsamt smälta bort.

Troll kan aldrig tigas ihjäl. De ska ut i dagsljuset till allmän beskådan. Och, som bekant, går dagsljus och troll sällan så väl ihop.

2 kommentarer för “Troll dör i dagsljus

  1. Så tråkigt att höra!
    Det är verkligen inte ok, inte i något parti. Skäms när jag läser det du skriver, men tyvärr är det så att vi har “troll” lite här och var. Och de ska ut i ljuset…

  2. Jag har varit medlem i M. Det jag upptäckte snabbt var hur många medlemmar på de möten jag var på (i tex. Gamla stan) hade en nesättande syn på andra människor. De som inte hade arbete, de som var sjukskrivna och förtidspensionerade tex. Det gjorde att jag lämnade partiet till slut. Det var smala gator utanför M-huset i Gamla Stan. Trollstigar.

Kommentering avstängd.