– att jag kan bara inte låta bli….

Försöker, men det går faktiskt inte… Så lättkränkta läsare och ironimotståndare gör bäst i att lämna denna sidan nu!

Läser handlingarna till nästa veckans regionfullmäktige. Till detta har SockerConny… -f’låt Sverigedemokraterna lämnat in en motion.

Att-satsen lyder: “Att  Västra Götalandsregionen formulerar etiska regler för hur politiker bör formulera sig gentemot allmänheten och av folket valda representanter”.

Kan bara inte låta bli att fundera:

Finns det olika etiska regler för “allmänheten” och folkvalda? Och förändras de i så fall i och med att vi kliver ut ur fullmäktigesalen? Känner mig lite osäker på i vilka sammanhang jag ska räknas som “allmänhet”. När jag deltar i “allmänhetens åkning” på bandyrinken är det väl rätt klart, men annars? Mataffären? Skolan? Bussen?

Jag efterlyser också lite större tydlighet från SD. Enligt den lilla instruktionsfilm som rullat i all media en tid nu framgår det ju tydligt att kvinnliga representanter för “allmänheten” tilltalas” hora”, eller möjligen “lilla hora”. Hur stor ska kvinnan vara för att kallas “lilla”? Är ålder eller kroppsstorlek avgörande?

Och manliga “allmänheter”, hur tilltalas de? Är “blatte” reserverat för mörkhåriga?Eller kan man använda det som tilltal till alla? Bör man använda “lilla” respektive “stora” även v.g män?

Lärde mig ju också ett alldeles nytt ord “babbe”, vilket tydligen ska insinuera släktskap med apor.

Men – nu blev det ju genast lättare! För vi är ju faktiskt alla släkt med aporna!

Alltså borde “babbe” fungera som lämpligt tilltalsord för alla. Då undrar jag bara om det finns någon femininum form av ordet  – “babba” kanske? Och för barn “bebbe”? Det känns ju redan hyggligt inarbetat.

Undrar lite hur Babben Larsson tar detta – har hon skyddat sitt namn, eller? Kan ju bli en känslig fråga om varumärkesintrång… Men det är klart, det är ju rätt smart att utnyttja ett redan etablerat namn, med gott renomme´.

Och det här med järnrören, hur ska man formulera dem? Eller ska de formas på nåt särskilt sätt beroende på om de ska användas mot folkvalda eller allmänhet?

Socker Conny sa ju redan på 80-talet att “Med ett schysst järnrör slår man hela världen med häpnad”. Och, titta – han hade ju faktiskt rätt! Vi trodde nästan att vi slutat förvånas, men ett par schyssta järnrör fick oss faktiskt att häpna en gång till…