Har nån förbjudit sunt förnuft?!

Ibland undrar jag om vissa tjänstemän har uppfattat någon form av generalförbud att använda sunt förnuft?!

När man läser reportage om den cancersjuke killen som skulle lämna in läkarintyg på vilken dag han förväntades avlida. Eller om mannen som varje år skulle lämna in intyg på att hans amputerade ben inte vuxit ut igen.

Det är rätt att Försäkringskassan uppvisar visst nit i fråga om att kontrollera att sjukskrivna människor faktiskt är sjuka. Eftersom det dessvärre finns ett antal människor som utnyttjar systemet för egen vinning.

Men, hallå! En liten gnutta sunt förnuft kan man väl ändå begära?

Det handlar inte om att förändra lagstiftning eller styra hårdare. Det handlar om att tänka. Att tänka på att bakom varje “ärende” finns en livs levande människa, med känslor och behov. Som sannolikt har fullt upp ändå, utan att behöva ta den här typen av fighter.