på budget….

Jag, vet – det låter fasansfullt tråkigt, eller hur?

Men. tillochmed för en ärkehumanist som undertecknad är det egentligen rätt spännande. När man ser “bakom” siffrorna. För både i och bakom siffrorna döljer sig nämligen de olika partiernas värderingar.

De syns i vad man välljer att prioritera – och prioritera bort.

Om en stund presenterar den rödgröna ledningen för Västra Götaland sin budget. Jag har inte sett den ännu, men misstänker att den inte kommer innehålla några större överrraskningar.

Liksom tidigare kommer den sannolikt att prioritera kollektivtrafik före trafiksäkerhet.

Liksom tidigare kommer den sannolikt innehålla för lite pengar till sjukvården. För sjukvården har hittills inte varit ett prioriterat område i S, V och MP´s Västra Götaland…

Liksom tidigare kommer den sannolikt inte innehålla några medel för att uppfylla vallöftena från 2011. Inga kortare väntetider på akutmottagningarna, ingen ytterligare ambulanshelikopter.

Skulle den innehålla de satsningar jag vill se på bättre akutsjukvård och reella satsningar på psykiatrin, ja, då lovar jag att återkomma omedelbums! Tyvärr lär jag nog  inte få anledning till detta…

 

 

 

Något senare:

nej, jag blev inte överraskad… Men jag mäste ändå kommentera det lilla faktum att S i sitt pressmeddelande, på ett tidigt stadium, som vanligt, anser att allt är regeringens fel….

Så, lm någon annan missuppfattat det hela: Nej, det är inte Alliansregeringen som styr Västra Götaland. Det är en minoritet bestående av S, V och Mp som bär ansvaret i regionen. Och det är S,V och MP som höjt regionskatten. Ifall nån undrade….

 

Ännu lite senare:

Gissa vad det storartade målet inom psykiatrin är?!

“Att antalet registreringar i pskyiatrins kvalitetsregister ska öka”

Jo, tjena… Här snackar vi ambitioner och patientfokus….