Dags för ordning och reda i ambulansverksamheten!

Blir så trött….

För en tid sedan tog Västragötalandsregionen över ambulanserna i Göteborg i egen regi, läs; SU (Sahlgrenska).

Per automatik skulle allt bli mycket bättre: Personalen skulle få högre löner, bättre arbetsvillkor, bättre bilar, finare lokaler. Ja, det fanns ingen hejd på alla underbara saker som skulle komma personalen tillgodo bara genom detta övertagande. Som dessutom, i princip, inte skulle kosta något…

Nu har vi en sommar bakom oss. Bara några små iakktagelse kring ambulansen: Under Gothia Cup fanns EN (1) ambulans i centrala Göteborg…

Gissa om den personal som fanns i tjänst fick jobba….

När man bytte lokal gick ambulanserna inte in genom portarna, så de fick byggas om. Fortfarande går inte alla ambulanser in genom porten till psykiatriakuten…

Fortfarande har man inga kollektivavtal om raster. Hur mycket bättre arbetsvillkor är det för personalen? Att ständigt arbeta under hård press sliter på såväl kropp som själ. Att inte hinna äta eller gå på toaletten gör det knappast mindre slitsamt…

Det är väldigt mycket snack om VGR som attraktiv arbetsgivare, men hur mycket verkstad ser vi? Hur attraktivt är det att jobba obekväma tider, utan raster, med ansvar för människors liv och hälsa? Om Västragötalandsregionen, som är en av landets största arbetsgivare, inte förmår ta sitt ansvar, vem kan vi då begära ska göra det?

I valrörelsen lovade Socialdemokraterna satsningar på såväl ambulans som ambulanshelikopter. Mandatperioden går nu mot sitt slut. Någon som sett något av dessa satsningar? Inte det, nej. Ska bli intressant att se vilka löften de kommer utfästa 2014. Med tanke på vilket intresse de visat för att uppfylla sina tidigare löften, kan de väl lova vad som helst. Någon verkstad lär det väl ändå inte bli…

 

En kommentar för “Dags för ordning och reda i ambulansverksamheten!

  1. Detta är väl en naturlig följd av Sossarnas
    härjningar med all den inkompetens de innehar.

Kommentering avstängd.