“Bästa medpassagerare”

“Bästa medpassagerare.
När du nu bestämt dig för att åka tåg skulle jag vilja komma med några, förmodligen högst ovälkomna, tips och råd.
1: Duscha! Please…. Om tåget avgår i ottan är det helt ok att göra det kvällen innan. För svårt, ok, jag ska inte vara knusslig – vänligen duscha ÅTMINSTONE samma vecka du tänkt åka tåg! Och, på förekommen anledning…. Linnen med exponerade håriga, luktande armhålor undanbedes! Kan du inte motstå dessa, vänligen lägg din packning NÅGON ANNANSTANS än på hatthyllan ovanför mig!
2: Om du packat dina pinaler i en ryggsäck – vänligen kom ihåg att denna är placerad på din rygg när du snurrar runt och välter andras kaffekoppar och slänger packremmar i ansiktet på dina sittande medpassagerare. Vi som sitter vill heller inte ha din bakdel inmonterad i ansiktet. Den må vara än så välformad…
3: Placera dig med fördel på DIN plats… Inte min eller mitt resesällskaps. Och nej, vi vill inte byta för att sen fortsätta byta plats vid varje station när nya resande kommer… Eftersom både vagn och platsnummer står på din biljett borde det inte vara helt orimligt.
4: När du nu hittat din (jag upprepar DIN) plats och vill ha musikunderhållning anbefalles hörlurar. Alldeles oavsett om du är passionerad popälskare, kultiverad klassiker eller hårig hårdrockare. Och FÖRSÖK hitta en voym som åtminstone huvudsakligen håller musiken innanför sagda hörlurar. Vi andra väljer gärna vår egen musik. Och när halva tågsetet försöker överrösta varandra med tjugotvå olika musikstilar blir det änna lite brötigt…
5: Försök inte tränga dig förbi den ambulerande fikavagnen… Det blir bara besvärligt för dig, påträngade för personalen och kaffe i knät på oss andra…Vilket du borde förstått redan första gången.

Trevlig resa!”

Gnälltanten på plats 97