Dina, mina och våra pengar

Du jobbar, för det får du lön – dina pengar. Jag jobbar, för det får jag lön – mina pengar.

Sen har vi en gemensam överenskommelse att vi betalar skatt på de pengar vi tjänat ihop. För att vi gemensamt ska finansiera sånt som vi tycker är viktigt, som tex sjukvård, barnomsorg, äldreomsorg osv osv. Det är helt ok. Det är vi överens om. Då kan vi väl också vara överens om att det faktiskt är våra egna, intjänade pengar som vi lägger i en gemensam pott så de blir “våra”?

För när man hör Socialdemokraterna yla i falsett kan man tro att det är precis tvärtom.

Att vi skattebetalare skulle “stjäla” pengar från den gemensamma statskassan. Att “våra” pengar plötsligt skulle bli dina och mina och att vi därmed skulle bryta vår överenskommelse om gemensam finansiering.

Socialdemokraterna vill istället höja skatterna med 30 miljarder kronor. T R E T T I O M I L J A R D E R……

I tider då det är svårt för ungdomar att få jobb vill man göra det dyrare att anställa unga. Personligen har jag lite svårt att förstå hur det skulle göra det mer intressant för arbetsgivare att anställa ungdomar…

Men mest svårförståeligt är ändå resonemanget att man vill höja skatten för sjuksköterskor, för att man ska kunna höja lönen för samma sjuksköterskor. Fast resultatet för sjuksköterskan blir mindre kvar i plånboken….

Och minst lika märkligt är att samma Socialdemokrater som ondgör sig över det femte skatteavdraget säger att de själva tänker behålla det…. Hur var det nu, det där med att äta kakan och ha den kvar?