Men gör som Håkan Hellström, då!

pengarDen senaste tiden har både nya och “gammelmedia” fyllts av inlägg/insändare av människor som uppenbarligen anser att de har för mycket pengar att röra sig med. Ett angenämt problem kan tyckas. Ändå verkar det uppröra berörda.
Då har jag ett litet tips till dig som har för mycket pengar – gör som Håkan Hellström i går – gör nåt bra med pengarna!
Håkan Hellström valde att skänka sina kulturprispengar till kulturverksamheten på Drottning Silvias Barn- och ungdomssjukhus. En alldeles eminent ide’!

Ett mycket, mycket konkret sätt att bidra till välfärden på ett sätt som garanterar att pengarna verkligen kommer de sjuka barnen tillgodo.

Eller varför inte bidra till att bota cancer? Skänk dina pengar till Cancerfonden! Bidra till att lösa neurologiska sjukdomar/funktionshinder? Hjärnfonden. Det växande problemet med barnallergier? Astma- och Allergifonden. Jag kan fortsätta länge. Det finns ett forum för nästan varje sjukdom eller tillstånd, där dina pengar gör stor nytta.

Eller  varför inte titta utanför Sveriges gränser? Skänk pengarna till Läkare utan gränser. Amnesty International. Röda Korset. Bli Världsförälder genom UNICEF. Hjälp barn genom SOS Barnbyar.

Gör nåt!

Men att gnälla över att du har för mycket pengar i plånboken, det är knappast speciellt konstruktivt…. Eller ens trovärdigt i ett land med OECD’ näst högsta skattetryck.