Skål, ta me fan!

Klockan ringer i svinottan (eller strax innan). Kör genom dimman, hoppar upp i den skramliga andraklassvagnen med trasig dörr. Halar upp den (egeninköpta) yoghurten. Och sätter snart densamma i halsen.

Bostadsbolaget i Göteborg har gjort av med 4,6 mkr i Cannes. Jag säger inget om summan. Den kanske är helt relevant i sammanhanget. Relevant kan det dock inte vara att köpa mousserande vin till frukost. Att köpa kläder på skattebetalarnas bekostnad. Låta samma skattebetalare stå för mat och husrum åtskilliga dagar före den begivenhet man säger sig åka ner för.

Vi för en ständig diskussion om skattepengar. Hur vi bäst tar dem tillvara. Hur vi på klokaste sätt axlar det ansvar vi tar på oss som förtroendevalda. Hur pengarna ska räcka till både MVC och äldrevård, sjukhus och primärvård, operationer och behandlingar, nya läkemedel och metoder.

Att dricka upp dem…. det är inte att ta ansvar!

Men det som gör mig riktigt upprörd är när Anneli Hulthen, S, ändå tycker att moralen i Göteborg “blivit bättre”! Bättre…. En halv miljon på spritnota, “öppen bar”. Bättre…

Känner mig ännu en gång väldigt nöjd med att jag inte längre betalar skatt i den annars så trevliga staden Göteborg…

Förresten, 4,6 mkr motsvarar ungefär 767 vårddygn, dvs mer än två års sjukhusvistelse i slutenvård… Eller fem gånger party i Cannes… Skål, ta me fan!

En kommentar för “Skål, ta me fan!

Kommentering avstängd.