Idioti har ingen lagfärg!

Idioti är uppenbarligen en färgblind egenskap.
Den tycks florera vilt, oavsett färg på favoritlagets tröja
Eller ens bry sig om man håller på ett lag eller ej.

Min kunskap om fotboll är, i princip, obefintlig och mitt intresse är, om möjligt ännu mindre.

Däremot är jag intresserad, väldigt intresserad, av att människor ska kunna gå på stan utan att bli nedslagna med flaskor och sparkade, slagna till döds.
Oavsett om de bär ett lags färger eller inte.
Jag är intresserad av att krögare ska kunna bedriva sin verksamhet och att gäster ska kunna nyttja denna verksamhet, utan att bli slagna sänder och samman. Utan att varenda inventarie demonteras i molekyler. Med hjälp av människokroppar.

Tyvärr kan vi inte vrida klockan bakåt och ge barnen tillbaka sin pappa. En pappa som aldrig mer kommer tillbaka. För att några, ursäkta svenskan – djävla idioter!!! – har tagit sig rätten att bestämma över liv och död. Förmodligen pga färg… Färgen på hans tröja.

Och dagen efter tar sig några andra idioter för att kasta bengaliska eldar… En som träffar en 9-åring. Nån tar sig för att börja gapa under den tysta minuten. Kastar saker mot domarna.

Fotbollsälskare? Tillåt mig tvivla…. Mitt intresse för denna sport är som sagt mindre än molekylärt. Men jag har svårt att tro att det är kärleken till sporten som driver de här individerna att hata, gapa, kasta, skrika, slå, sparka, döda.

Kan ni se detsamma hända inom, låt oss säga tennis? Dressyr? Simhopp? Nån som hört talas om “golfhuliganer”?
Inte det?

Det finns någonting, nånting inom fotbollen som tycks, inte bara tillåta, utan till och med odla, en hatkultur.

Där t.o.m. officiella fanklubbar trycker T-shirts med texten “hata, hata, hata”. Kan ni tänka er den T-shirten säljas i samband med en vattenpolomatch? Jag ska inte tjata – kan ni tänka er den T-shirten i NÅGOT annat sammanhang än fotboll? Jag bara undrar?

Förbjuder vi de här puckona att gå in på arenorna, slutar de slåss då? Tror inte det… För jag tror, ärligt talat, inte att de är några fotbollsälskare. Jag tror de är ute efter våldet i sig. Fotbollen är bara en ursäkt. Laget ett alibi. Färgen på tröjan en anledning. Det har väldigt lite med fotboll att göra….