Vem vet bäst?

Vem vet bäst när det gäller din, eller dina barns skolgång? Du själv eller en partiledare i Stockholm?
Vem vet bäst vilken vårdcentral eller läkare som passar dig bäst? Du själv eller en partiledare i Stockholm?

Socialdemokraterna och Vänsterpartiet är inte ense om så mycket. Men när det kommer till frågan “Vem vet bäst”, ja, då har de svaret direkt: det gör de!

Sjöstedt och Löfven anser att det är de som vet bäst vad som är bäst för dig och dina barn. Vilken skola som passar bäst. Och här är svaret busenkelt: Den som är närmast din bostad!
Busenkelt. När man inte vill ta hänsyn till individuella önskemål, behov och begåvningar. Nä nä, sånt trams. Det leder ju bara till segregation! Hur skulle det se ut, om bara musikintresserade barn gick i skola med musikinriktning? Nej, rättvist ska det va. Och rättvist = likadant. För alla barn är ju likadana…eller hur…Rättvist prov

Eller inte! Det är därför 9 av 10 förädrar är positiva till att själva få välja skola för sina barn. Eller att barnen, när de är tillräckligt stora, själva får välja vilken skola som passar.

Samma sak när det gäller sjukvård. Det finns alltid en politiker som vet bättre än du vilken läkare du ska gå till… Och denna läkare ska helst arbeta ideellt, inte göra någon vinst på att ge vård.
Tänk om samma resonemang gällde för de företag som bygger vårdcentraler, sjukhus, apotek, äldreboende. Tänk om samma resonemang gällde medicin, vaccin?

Då hade det inte blivit mycket varken byggt eller forskat…

Alla verksamheter mår bra av ett visst överskott. För att kunna vidareutveckla, investera, utöka, forska, satsa på sin personal, erbjuda en bra arbetsmiljö

Är det nåt som skulle förbjudas så är det underskott i vården. För det innebär att man inte levererar det man redan fått betalt för via skattsedeln. Det innebär att ytterligare skattemedel måste satsas. Det innebär att man inte har råd att satsa på utbildning och utveckling.