Feminism – hur då?!?

RUTFrån vänsterhåll vädrar man nu morgonluft. Och som ett av sina flaggskepp för man fram “Feminism”. Men…vilken sorts feminism ÄR det egentligen?

När man kräver avskaffande av RUT-avdraget. Ett avdrag som majoriteten av svenskarna är väldigt nöjda med och vill behålla. Ett avdrag som underlättar enormt för personer med funktionshinder. Hinder som hindrar uppgifter i vardagen, men inte är tillräckligt svåra för att beviljas hemtjänst.

RUT- avdraget som gett fler kvinnor möjlighet att starta eget. Vitt. Som gjort en tidigare svart sektor vit. Med följden att framför allt kvinnor nu får sin framtida pension tryggad. RUT-avdraget som stödjer en sektor som framför allt kommer kvinnor till del – både som företagare, anställda och köpare.

“Feministerna” för inte fram samma krav på att ROT-avdraget ska avskaffas. ROT-avdraget som framför allt stödjer mansdominerade branscher…

Det är alltså ok med ROT-avdrag för att lägga in ett golv eller montera ett fönster, men inte med RUT-avdrag för att dammsuga golvet eller putsa fönstret. Något som görs väsentligt oftare än själva monterandet. Och ofta av kvinnor.

HUR kan det vara feminism? Jag förstår inte…