Hur mycket mer tid?

I 14 år har Socialdemokraterna styrt Västragötalandsregionen.

Under de 14 åren har väntetiderna till många behandlingar ökar, trots vallöften om motsatsen. Väntetiderna på Sahlgrenska är de längsta i landet. Trots vallöften om “max en timme på akuten”.

14 år… Hur mycket tid anser sig Socialdemokraterna behöva? För min del tycker jag de haft tillräckligt med tid på sig att uppfylla sina vallöften.

Dags att få en majoritet som menar allvar med sina löften. Som finansierar sina satsningar. Som ser helheten och den komplexitet som finns på tex en akutmottagning. Det håller inte att be personalen “springa fortare” eller “jobba smartare”. De ÄR redwn begåvade. De SPRINGER redan allt vad tygen håller. Men bakom den synliga akutpersonalen finns så mycket mer som måste fungera friktionsfritt: vårdplatser på rätt ställe, laboratoriesvar, röntgen av rätt modell, observationsplatser, läkare och sköterskor med rätt specialistkompetens, IVA-platser, samverkan med primärvården, öppenvård som kan ta över när slutenvård inte längre behövs.

Då kan man inte lättsinnigt lova en timme hit eller en timme dit. Det handlar om kompetens och om resurser. Och om människors förändrade sökmönster vad gäller sjukvård. Man kan tycka att folk “går fel”. Men det gör de inte av illvilja. Man söker vård för att man upplever att man behöver den. Det måste en modern sjukvård kunna möta.

 

Den 14 september kan DU påverka hur sjukvården i Västra Götaland ska se ut i framtiden.

En kommentar för “Hur mycket mer tid?

Kommentering avstängd.