Skrattar bäst som….skrattar alls…

Vaknar i dag till beskedet om att en av världens största glädjespridare är borta, Robin Williams tog sannolikt sitt liv i natt.
Jag brukar inte skriva om kändisars leverne eller döende. Men, som så ofta visar sig en på ytan glad människa, leva med ett sårigt inre. Robin Willians led av svår depression. Liksom ca 5% av Sveriges befolkning. Minst 25% av alla kvinnor och 15% av alla män drabbas någon gång under livet av en depression som är så svår att den kräver behandling.
Depression är en dödlig sjukdom. Vilket vi alla blir påminda om idag. Det handlar inte om lite “deppighet” eller lite “nere”. Det handlar om liv och död.
Om liv och död. Och kräver vård och korrekt behandling. Ibland under kortare tid, ibland under resten av livet. Oavsett vilket måste depressionen upptäckas så tidigt som möjligt och behandlas så snabbt som möjligt, för att ge ett så rikt liv som möjligt. Och viktigast – ett liv överhuvudtaget, för kom ihåg – det kan vara en dödlig sjukdom, precis som somatiska sjukdomar som inte behandlas i tid.

Låt oss fortsätta skratta åt Robin Williams efterlämnade glädjeskatt och glädjas åt att vi kan skratta. Alls.

Påminner om Nationella Hjälplinjen: 020 – 220060