Förbjuda eller göra omöjligt…

(s)toppa vårdvaletFör medborgarna blir resultatet detsamma – avskaffad valfrihet.
Jag får en hel del påhopp från den rödgröna sidan som, med emfas, hävdar att de inte alls vill förbjuda varken vårdcentraler eller friskolor. Och de har faktiskt rätt… De vill inte förbjuda. De vill bara göra det omöjligt att bedriva någon som helst välfärdsverksamhet i någon som helst annan regi än offentlig.
Semantik? Ja, visst – resultatet blir ju detsamma: Stängda vårdcentraler. Stängda skolor. Stängda vårdcentraler. Avskaffad valfrihet.

2 kommentarer för “Förbjuda eller göra omöjligt…

  1. Tack för det, Nicklas! Som jag svarat tidigare – ingen skugga över Miljöpartiet i VGR i den här frågan. Samarbetet med er har fungerat alldeles utmärkt. Men däremot har ni dessvärre kongressbeslut som går i annan riktning. Önskar att den klokskap som ni visar i VGR smittar av sig till övriga partiet!

  2. Hoppas du inte uppfattade mitt svar i Bohuslänningen som ett påhopp. Det var ett svar där jag redogjorde för vår syn. Personligen tycker jag det är tråkigt att denna fråga politiseras eftersom det alltid funnits både en vilja och tradition av breda överenskommelser som i alla fall jag ser som en garant för både patienter och vårdgivare, Tycker vi borde lägga mer kraft på att diskutera innehållet i stället för byggnader

    Med vänlig hälsning, Nicklas Attefjord

Kommentering avstängd.