Livet i kampanjjacka…

…är verkligen kul!
Efter ett tag har man ju glömt att man går omkring som en vandrande reklampelare. Och blir lite glatt överraskad när jag passerar en grupp skolungdomar som hojtar: “Heja, Fredrik!” Och med målbrottsröster skanderar “Allialliansen! Allialliansen!”
Spontana samtal uppstår lite hör och var – Går in på en bensinmack. Killen i kassan utbrister spontant: “Nya Moderaterna! Vet du, jag har aldrig varit så osäker på vad jag ska rösta på.” En grov röst på sjungande finlandssvenska bakom mig: “Det är väl inget att fundera på. Har du sett hon Andersson på TV, eller.”
Och vi pratar politik en stund. Om hur mycket den kommunala politiken faktiskt betyder. Jag avslutar med Moderaternas ABC i VGR; Akut och Ambulans, Barn-och ungdomspsykiatri och Cancervård. Våra tre högst prioriterade områden. Snabbversionen för den som inte vill läsa ett helt valmanifest.
Handlar mat. En man i blåkläder passerar, lägger en hand på min axel: “Snygg jacka. Kör på nu, ni måste ta hem det här!”
Parkerar på knöligt ställe. En kvinna ställer sig spontant och lotsar in mig på rätt ställe. “jag jobbar här, så jag vet hur svårt det är. Lycka till nu!”

Allt för att jag går omkring ständig “varudeklarerad”. Kul. Tror jag ska fortsätta gå runt i M-jackan även efter 14:e september. Fast… Jag misstänker att min man kan ha en och annan synpunkt på det… Allt tar liksom lite längre tid…