Valets verkliga hjältar!

Ja, så klart är Alliansens partiledare riktiga hjältar. Inte minst eftersom de sett till att enas, samlas kring viktiga politiska frågor. Samtidigt som man ger varandra handlingsutrymme i hjärtefrågorna. Och som ser till att det finns ETT riktigt regeringsalternativ i år.

Men de får sin beskärda del av rampljuset.

Några som inte får så mycket ljus på sig (även om de fått mycket solsken på sistone!) är alla dessa engagerade medlemmar som ger all sin lediga tid i valrörelsen!

Alla de som kliver upp 04:30 för att dela ut frukostpåsar till morgonpendlarna. Alla de som spikar plakat och klistrar affischer. Alla de som kopierar och lägger ut material i brevlådor. Som knackar dörr efter dörr för #ettsamtaltill. Alla de som öppnar valstugorna och ställer fram bord, stolar, valsedlar, godis, brygger kaffe.
Som outtröttligt svarar på ungefär samma frågor från skolklass efter skolklass, dag efter dag. Som tar hand om våra “stammisar” i valstugorna. Som gör en social insats när de tar sig tid att prata med de ensamma som söker sig till valstugan för lite sällskap och en kopp kaffe. Som lagar de där affischerna som de lagt så mycket möda på, som nån tar sig “rätten” att måla rosa glasögon på eller riva ner och förstöra.

Som gör detta helt ideellt. För att bidra till ett bättre Sverige genom en Alliansseger nu på söndag.

Och våra familjer! Som under ca fyra veckors tid får ta över ALLT ansvar för hem och familj. Tvätt, städ, förberedelser av friluftsdagar, kalas, uppvaktningar, matinköp, tanddläkartider, matlagning. Som väcks av våra ohemult tidiga ringsignaler. Tvingas titta på oräkneliga partiledardebatter och lokala TV-inslag. Som de knappt får kommentera eftersom vi själva samtidigt koncentrerar oss på att twittra om det vi ser…

Som istället för en godnattpuss möts av ett stort snarkande gap, då deras valarbetare somnat på väg ner på huvudkudden. Och på morgonen får leta efter ett nytt kaffepaket, eftersom sagda, morgontrötta valarbetare bryggt sju koppar kaffe innan avfärden till morgonkampanjen. Som får finna sig i att såväl hall som garage och bil förvandlats till valrörelsens motsvarighet till mob.förråd. Fast totalt utan ordning. Som ställer upp och promenerar runt bostadsområden och lägger moderatmaterial i brevlådor efter jobbet (innan de åker hem och tar hand om AB Hushåll)

DE är valets verkliga hjältar!

De kommer inte visas upp i TV’s sändingar från våra valvakor. De kommer inte bli intervjuade av lokalradion.

Men utan dem – ingen valrörelse!

Så TACK, TACK, TACK, TACK, TACK, TACK, TACK, TACK och stort, stort TACK än en gång!